Orthopedische hondenkussens

 

Orthopedische hondenkussens geven je hond een veel betere ondersteuning. Net als een mens de meeste tijd doorbrengt in bed, brengt een hond het grootste deel van de dag door in zijn mand. Een hond heeft zelfs veel meer slaap nodig dan wij mensen! Hierdoor is een goede, ondersteunende mand van essentieel belang.

 

Hoe biedt een orthopedisch hondenkussen ondersteuning?

 

Een orthopedisch hondenkussen is gemaakt van traagschuim. Dit is erop gemaakt om het gewicht van je hond beter te verdelen. Het schuim vormt zich als het ware om de hond heen, hij ‘zinkt’ dus in het kussen. Dit schuim is echter zo gemaakt, dat je hond er niet té ver in wegzakt. Hierdoor zit of ligt je hond in de fijne comfort-zone tussen een te slappe of te harde mand. Het schuim vormt overigens altijd weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Door het ontlasten van de gewrichten zorgt het hondenkussen ook voor een betere doorbloeding. Dit is essentieel voor het herstellen van de spieren van je hond na een lange wandeling.

 

 

 

 

Artrose, reuma en Artritis

 

1 op de 5 honden van een jaar of ouder ontwikkelt Artrose, een ziekte waarbij de gewrichten zo versleten raken dat het lopen lastiger wordt. Naast Artrose kunnen honden ook reuma of Artritis ontwikkelen. Het is helaas niet zo dat een orthopedische hondenmand deze ziektes voorkomt, maar door de ondersteuning die de mand biedt wordt de kans op de ontwikkeling van deze ziektes wel kleiner.

Ook kan de ontlasting van gewrichten prettig zijn wanneer een hond moet herstellen van een operatie, een orthopedisch hondenkussen biedt namelijk ook verlichting.

 

 

 

 

Orthopedische hondenkussens op a-stuff.com

 

De hondenkussens op a-stuff.com zijn afkomstig van het Duitse bedrijf Sun Garden, o.a. bekend van kwaliteitsmatrassen en boxsprings. Zij hebben nu ook luxe orthopedische kussens voor huisdieren ontwikkeld. Deze kussens staan bekend om hun uitzonderlijke goede prijs-kwaliteit verhouding. De kussens zijn namelijk een stuk voordeliger dan andere verkrijgbare orthopedische hondenkussens. De vele positieve reviews laten echter zien dat de kwaliteit hier niet aan ten onder doet.

 

 

 

De voordelen op een rijtje

 

  •             Je hond ervaart minder pijn bij ziektes als artrose, artritis en Reuma.
  •            Het schuim helpt om die ziektes te voorkomen of minder snel te laten voorkomen
  •            Je hond kan zijn spieren beter laten herstellen na een flinke inspanning omdat het schuim een betere doorbloeding toelaat.
  •            De hoes is afneembaar en wasbaar.
  •            De onderkant is voorzien van een antislip laag.
  •            Het traagschuim slaat de lichaamswarmte op en zorgt voor aangenaam ligcomfort.
  •            Past zich ongeacht de lighouding aan het lichaam van uw hond aan.  

 

 

 

Wanneer moet ik een orthopedische hondenmand aanschaffen?

 

Hoe eerder je een orthopedische hondenmand aanschaft, hoe meer voordelen je hond van de mand zal ondervinden. Het is dus niet zo dat je pas een orthopedische hondenmand kan aanschaffen wanneer je hond tekenen van pijn of ongemak vertoont. Voorkomen is beter dan genezen!

 

 

Klik hier voor alle orthopedische hondenkussens op a-stuff.com.

 

Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.