Kunstgras

Waarom zou je voor kunstgras kiezen?

 

Kunstgras heeft ontzettend veel voordelen. Vele mensen hebben helaas nog steeds het idee dat kunstgras lang niet in de buurt komt van echt gras. Door vooruitgang in technologie zijn de meeste soorten echter nauwelijks van echt te onderscheiden. We zullen de voordelen van kunstgras hieronder weergeven, het zijn er namelijk erg veel!

 • Grasmaaien, randjes knippen, onkruid verwijderen en sproeien is niet meer nodig.
 • Nooit meer verticuteren en bemesten.
 • Je hebt geen problemen meer met te veel zon of te veel schaduw.
 • Kunstgras is bestand tegen alle weersomstandigheden.
 • Je gazon is het hele jaar door groen, dus ook in de winter!
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over je gazon wanneer je het zwembad opzet, deze kan zelfs de hele zomer blijven staan.
 • Kunstgras is geschikt voor kinderen om op te spelen, dus ook zeer geschikt voor speeltoestellen.
 • Kunstgras verkleurt niet.
 • Kunstgras is milieuvriendelijk en onderhoudsvriendelijk.
 • De levensduur is erg lang (10 tot 25 jaar).
 • Kunstgras is er voor iedere situatie en voor elk budget.
 • Geen last meer van allergieën zoals hooikoorts.
 • Geen last van molshopen in uw gazon.
 • Geen last van bruine plekken, onkruid en mos.
 • Geen groene vlekken in de kleding van kinderen na het buitenspelen.
 

Waar moet je op letten wanneer je kunstgras koopt?

 

Er zijn erg veel soorten kunstgras beschikbaar. Het belangrijkste punt; wat is het beste kunstgras voor jouw specifieke project of situatie? Wanneer je kunstgras zoekt voor een gazon vereist dit andere eigenschappen dan wanneer je op zoek bent naar kunstgras voor rondom een zwembad. Het is ook belangrijk om te kijken waar en op wat voor ondergrond het kunstgras komt te liggen. Verderop in deze blog vind je meer informatie over de ondergrond. En niet onbelangrijk: de prijs. Bij A-stuff hebben we kunstgrassoorten voor elk budget en elke situatie.

 

Is kunstgras kleurvast?

 

Kunstgras is Uv-bestendig en kan dus goed tegen zonlicht. Dit zorgt ervoor dat kunstgras kleurvast is, het kan zelfs tegen zwembadwater!

 

 

Zelf kunstgras aanleggen

 

U kunt kunstgras zelf aanleggen. Het kan in elke gewenste vorm worden gesneden. Door de flexibiliteit kan het zelfs op heuvels en in kuilen worden geplaatst. Ook kunnen er bredere stukken tuin met kunstgras worden bekleed, er kunnen namelijk twee delen kunstgras aan elkaar worden gemaakt met behulp van tape of lijm. Let bij het leggen van het kunstgras op de stand van de draden, je krijgt het mooiste resultaat wanneer je tegen de vleug in kijkt.

Komt het kunstgras rond een zwembad of trampoline te liggen? Probeer dan om met zo min mogelijk naden te werken rond een ingegraven trampoline of zwembad. Het kan voor de drukverdeling ook handig zijn om tegels te plaatsen op de plek waar de poten komen te staan. We zullen hieronder meer informatie geven wat betreft de ondergrond voor kunstgras.

 

 

Aanlegservice

 

U kunt kunstgras zelf aanleggen, maar het is een klus die niet iedereen zo onder de knie heeft. In dit geval kunt u gebruikmaken van onze aanlegservice. Wij beschikken over een professioneel team met veel ervaring in het aanleggen van kunstgras. Wij bieden deze service in verschillende prijscategorieën. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Wat is de gewenste ondergrond voor kunstgras?

 

De meest geschikte ondergrond voor kunstgras is een normaal zandbed van zo’n 4-5 centimeter. Straatzand, rijnzand, brekerszand, gebroken puin en lavazand zijn hiervoor geschikt. Voert de ondergrond water slecht af? Dan is het raadzaam om een zandbed van 10-15 centimeter aan te houden of gebruik te maken van drainagematten. Zorg ervoor dat het zandbed goed is ingewaterd en uitgevlakt, zo kan de kunstgrasmat zich naar de ondergrond vormen. Er kan eventueel nog worden gekozen voor een stabilisatiedoek om wortels en onkruid tegen te gaan.

Ben je van plan om kunstgras op je balkon of dakterras te plaatsen? Dan is het niet nodig om een speciale ondergrond te plaatsen. Let er wel op dat er een goede afwatering is wanneer je kunstgras gaat plaatsen op beton, tegels of steen.Klik hier voor alle soorten kunstgras op a-stuff.com

Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.