Verzenden, retourneren en garantie

Verzending

Je bestelling wordt altijd gratis geleverd. Afhankelijk van de omvang en het gewicht van je pakket kiezen wij de betrouwbaarste verzender. In geval van normale bezetting bij de verzendpartijen wordt het pakket binnen 1-2 werkdagen bij je afgeleverd. Je ontvangt altijd een Track&Trace code waarmee je de zending zelf kunt volgen. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn, dan zal de verzender het pakket de volgende dag nogmaals bij je proberen aan te bieden. Mocht deze poging ook mislukken, dan wordt het pakket bij een afhaalpunt afgeleverd. Je dient het pakket hier zelf op te halen. Wordt het pakket niet binnen 7 dagen opgehaald, dan wordt het automatisch aan ons geretourneerd. Mocht er in de tussentijd geen contact met je zijn geweest, dan zullen wij na ontvangst van het retour contact opnemen. We zullen je vragen of je het pakket alsnog wenst te ontvangen, of dat we de bestelling moeten annuleren. In het laatste geval zullen we het aankoopbedrag meteen terugbetalen.

Retourneren

Wij hanteren een 100% tevredenheidsgarantie. Dus ben je toch niet helemaal tevreden, dan kunt je de overeenkomst binnen 30 dagen na ontvangst herroepen. Na herroeping moet je de artikelen binnen 14 dagen aan ons retourneren. We storten het geld terug op dezelfde wijze waarmee je de aankoop hebt gedaan. Je krijgt dan het gehele aankoopbedrag terug.

Als je gebruik maakt van het herroepingsrecht, meld je dit binnen de bedenktermijn. Stuur je retouraanvraag naar return@a-stuff.com. Je ontvangt binnen 24 uur een retourlabel waarmee je het pakket kosteloos aan ons kunt retourneren. Nadat het pakket bij ons is afgeleverd zullen we het binnen 48 uur behandelen. De terugbetaling zal binnen deze termijn plaatsvinden. Let op: de transactietijd van de bank valt niet binnen deze termijn.

Wij vergoeden alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten, mits alle artikelen retour worden gezonden.

LET OP:

Beschadigde producten en producten die gebruikt zijn kunnen wij terugnemen maar de volledige aankoopprijs zal niet worden gecrediteerd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Garantie

In het kort

Koopt u een artikel bij A-stuff.com, dan kunt u ervan uitgaan dat het product van goede kwaliteit is en naar behoren blijft werken. Ondanks het feit dat wij ons hier hard voor maken kan het gebeuren dat het product alsnog defect raakt. In dit geval heeft u recht op garantie. Hieronder leest u op welke manier u aanspraak maakt op garantie.

Fabrieksgarantie

Wanneer fabrieksgarantie op het door u bestelde product van toepassing is, staat dit vermeld in of op de verpakking. Hiermee kunt u de garantieaanvraag rechtstreeks bij de fabrikant of het merk indienen, zonder onze tussenkomst. Mocht u het prettig vinden, dan kunt u ook in dit geval rekenen op hulp van onze klantenservice. Stuur uw aanvraag naar customerservice@a-stuff.com en wij zullen u advies geven over de wijze waarop de garantieaanvraag moet worden ingediend. Vergeet niet uw aankoopbewijs mee te sturen, zonder aankoopbewijs kunnen wij geen garantieaanvraag in behandeling nemen.

Wettelijke garantie

Volgens Nederlandse wetgeving heeft u als consument recht op garantie wanneer een product niet meer naar behoren werkt. In Nederland staat hier geen minimale termijn voor, maar dient het product bij normaal gebruik naar behoren te blijven werken. Als er garantie van toepassing is op het door u aangeschafte product, staat dit vermeld op de productpagina. Staat er geen specifieke garantietermijn vermeld bij het product, dan dient u hierover contact met ons op te nemen. Wij zullen uw garantieaanvraag in behandeling nemen. Dit betekent niet dat u daarmee automatisch recht heeft op garantie, maar u mag van ons verwachten dat we altijd zoeken naar een passende oplossing.

Garantiebewijs

Het garantiebewijs van je artikel is vaak de desbetreffende factuur of het aankoopbewijs. Deze ontvang je bij elke bestelling in je mailbox.

Een defect artikel?

Wanneer je bestelde artikel niet meer naar behoren werkt, kun je bij ons een garantieaanvraag indienen. Je kunt contact met ons opnemen via customerservice@a-stuff.com . Vermeld bij je bericht duidelijk het defect en je bestelnummer.
Let op: wanneer het defect is ontstaan door jouw toedoen heb je geen recht op garantie.